Iti lansam o provocare!

Rosiorii de Vede este si in acest an oras partener in cadrul evenimentului Earth Hour Romania. Rosiorii de Vede a participat pentru prima data la Eart Hour in anul 2010, cind alaturi de peste 30 localitati din Romania si alte peste 4600 din 128 de tari, a fost parte a acestui eveniment global. Intrucit pentru noi este esential ca evenimentul creat sa corespunda cerintelor voastre va lansam o provocare. In perioada 3 - 21 martie 2012 te asteptam sa ne spui la adresa de mail orapamantului@gmail.com cum ai organiza tu acest eveniment, ce ai face pe parcursul acelei ore si care ar fi mesajul tau transmis intregii lumi. Mai multe detalii despre eveniment gasesti pe: www.wwf.ro sau pe www.ora-pamantului.ro

Asteptam de la fiecare institutie si de la fiecare participant sa ne spuna ce va face in saptamana premergatoare evenimentului si cum va marca ora pamantului in seara zilei de 31 martie 2012 intre ora 20:30 si 21:30. Toti partenerii nostrii locali sunt rugati sa ne trimita imagini foto si video de la eveniment sau de la actiunile avind ca tema ora pamantului, pentru a fi postate pe acest blog.
Coordonatorul local al proiectului este din anul 2010 Viceprimarul Municipiului, dl. Iulian-Silviu VOICU

Ne gasiti pe Facebook la adresa:
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002143425886



duminică, 27 martie 2011

Ora pamantului 2011 Rosiorii de Vede in imagini partea -I-


Concert folk de zile mari la Rosiorii de Vede



 Peste 400 de persoane au indurat vintul puternic de afara, au ignorat meciul de fotbal Romania-Bosnia si ni s-au alaturat campaniei Eart Hour 2011
Multumim si pe aceasta cale societatilor Vestarosi si Bleue Nest Romania pentru sprijinul acordat!




una dintre trupele de ,,juniori" care au incantat auditoriul






 Dan Campeanu, unul din vocalistii trupei EuroTon interpretind o melodie folk




 Mai multi tineri au incins o hora autentic romaneasca

           60+  simbolul anului 2011


                          Peste 100 de copii participanti au primit pachetele cu dulciuri din partea organizatorilor evenimentului



La 2 ore dupa eveniment lumanarele inca ardeau iar Beyond the hour, sloganul campaniei a triumfat

marți, 22 martie 2011

Concert live unpluged beyond the hour!



 In cadrul evenimentului Eart Hour de anul acesta, incepind cu ora 20:30 va avea loc un concert live unpluged de muzica folk, la lumina tortelor si lumanarilor. Iluminatul stradal va fi oprit mai mult de o ora asa cum spune si sloganul evenimentului de anul acesta ,,beyond the hour", timp in care pe scena vor urca mai multe trupe. Spectatorii mai pot urmari prin intermediul unui telescop astronomic bolta cereasca daca timpul va permite acest lucru. Organizatorii au pregatit mai multe surprize pentru rosiorenii dornici de a sustine aceasta cauza. 
 
,,Prin intermediul acestui eveniment, vom incerca să sensibilizăm locuitorii municipiului nostru  pentru a stinge becurile ce luminează inutil in locuinte sau in sediile firmelor si sa  scoata din prize aparatura electrica si electorcasnica ce sta în regim stand-by, pentru a lăsa pământul să respire pentru cel putin 60 de minute. Pe parcursul a cel putin 2 ore, rosiorenii sunt invitatii nostri la un spectacol live unpluged de muzica folk si la citeva prezentari de solutii privind reducerea consumului de energie electrica in locuinte si la locul de munca", ne-a declarat dl. Voicu Iulian Silviu - viceprimarul municipiului si in acelasi timp unul dintre organizatorii evenimentului de anul acesta.


In 26 martie si pe Google se face intuneric!

Pe 26 martie 2011 Google stinge lumina, TU CE VEI FACE?

Revista on-line RUSSENART s-a alaturat campaniei noastre si ne sustine cauza!



Revista on-line RUSSENART ni s-a alaturat campaniei noastre si ne sustine cauza! Mai multe detalii gasiti pe:  
http://russenart.blogspot.com/2011/03/actiune-rosiorii-de-vede-sa-se-faca.html

Multumim RUSSENART si te asteptam alaturi de noi la eveniment!

Colegiul Tehnic Anghel Saligny se alatura campaniei noastre locale Eart Hour

Colegiul Tehnic Anghel Saligny se alatura campaniei noastre locale Eart Hour si vor organiza mai multe dezbateri in saptamina premergatoare evenimentului.


 << La nivelul Colegiului Tehnic Anghel Saligny exista o preocupare permanenta pentru protectia mediului, aceasta fiind ilustrata si de faptul ca in planul de scolarizare avem clase de resurse naturale si protectia mediului. Mai mult decat atat, cadrele didactice si elevii de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny desfasoara activitati extracurricculare incadrate in aceeasi tematica. Pana acum am participat la programele nationale “let’s do it Romania” si ”Romania prinde radacini” si am organizat mai multe dezbateri dintre care amintim: ”Problema hranei si a apei in lume”,  ”Noi ce lasam in urma?”,  ”Plante modificate genetic”,  “Principalele probleme actuale de geopolitica”.
In saptamana premergatoare campaniei  “Earth Hour” ne-am propus sa organizam o masa rotunda intitulata “Stiati ca...ora pamantului”, cu participarea elevilor clasei a XI a B coordonati de prof. Robu Alexandrina si Costache Florentina si o dezbatere cu tema  “Cauze  ale poluarii in Rosiorii de Vede”, organizata cu elevii clasei a XII a B si a XI a A coordonati de prof. Caramida Ileana si Badea Neluta. In seara zilei de 26 martie 2011nu vom uita sa stingem lumina cel putin o ora si ne vom alatura intr-un numar destul de mare atit noi, cadrele didactice cit si elevii, celor ce vor sarbatori acest eveniment in zona centrala a orasului >>, ne-a declarat d-na profesor Caramida Ileana


    ZONA DE AGREMENT DIN PADUREA VEDEA


 imagini de la campania  let’s do it Romania  desfasurata in parteneriat cu Primaria Rosiorii de Vede in zona arondata colegiului nostru


duminică, 20 martie 2011

Spitalul Municipal Caritas va folosi energia solara pentru prepararea apei calde menajere


Pentru ca ne preocupa din ce in ce mai mult reducerea poluarii dar si reducerea cheltuielilor bugetare, am luat in calcul ca in Rosiorii de Vede la pepararea apei calde menajere sa folosim energia nepoluanta provenita din sistemul solar. Primul obiectiv vizat a fost Spitalul Municipal CARITAS, institutie transferata de putin timp catre Primaria Municipiului Rosiorii de Vede si unde nevoile de apa calda zilnica sunt destul de mari. In acest mod urmarim sa sensibilizam si populatia prin exemplul pe care noi il dam incit in viitorul apropiat sa se treaca la astfel de sisteme si in gospodariile proprii ale rosiorenilor, stiut fiind faptul ca exista mai multe fonduri ce pot fi acesate in acest sens. In viitor astfel de sisteme vor fi proiectate si pentru celelalte institutii din subordinea municipalitatii, prioritate avind cresele si gradinitele dar si centrul social. Proiectul nostru depus in urma cu citeva luni, a fost declarat eligibil, fiind la aceasta data in faza de evaluare. La acest spital modernizarea sistemului termic se va face prin inlocuirea utilajelor si conductelor existente din centrala termica clasica de preparare a  apei calde menajere si completarea cu un sistem nou cu panouri solare. In varianta propusa de proiectanti pe terasa centralei termice se vor monta un numar de 40 panouri solare cu tuburi vidate cu o suprafata de 3 metrii patrati pe fiecare panou in total 120 metrii patrati, acest sistem asigurind necesarul de apa calda zilnica. In sezonul cald aceste panouri solare vor asigura incalzirea apei menajere in proportie de peste 90% astfel incit sa nu mai fie necesar pornirea centralei termice existente pe gaz natural iar in perioada sezonului rece din an, in zilele fara prea mult soare, aceste panouri preincalzesc apa menajera iar sistemul termic clasic o va aduce la temperatura solicitata de consumatorul final. Dupa calculele efectuate de specialisti, acest sistem va reduce consumul de gaz natural cu circa 16 656,8 metrii cubi anual iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu circa  35 223 kg.  In acest mod procentul de acoperire pentru apa calda menajera este de 49,6%, procentul de energie economisita este de 49,8%, gradul de utilizare al sistemului de 58,2% rezultind de aici un randament al instalatiei solare de 76,3%. Aceste cifre spun totul si nu cred ca mai lasa loc de interpretari.

miercuri, 16 martie 2011

WIKIPEDIA

Aceste texte sunt preluate de la Wikipedia, enciclopedia liberă
 

 
 
Stingerea luminii în 27 martie 2010 de structura de metal de sere de la Grădina Botanică din Curitiba (Curitiba, Paraná, regiunea Sud a Brazilia).
.
Ora Pământului (engleză Earth Hour) este un eveniment internaţional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât şi de către instituţii şi unităţi economice.
Acest eveniment este promovat de World Wide Fund for Nature Australia (WWF), un grup internaţional de lobby pentru mediu şi cotidianul australian Sydney Morning Herald. Prima Oră a Pământului a avut loc la Sydney, cel mai mare oraş din Australia, între orele 19:30 şi 20:30 la 21 martie 2007. Prin Ora Pământului 2007 se estimează că electricitatea consumată în Sydney a scăzut între 2,1% şi 10,2% în aceea oră şi că au participat 2,2 milioane de oameni. Al doilea eveniment Ora Pământului a avut loc la 29 martie 2008, între orele 20:00 şi 21:00 (ora locală), în Sydney şi în multe oraşe importante ale lumii.
În anul 2009 ora Pământului a fost programată pe 28 martie, între orele 20:30 - 21:30. În România la această acţiune au participat oraşele Botoşani, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Sfântu Gheorghe, Târgovişte, Timişoara şi Tulcea.[1]
Peste 82 de ţări şi 2100 de oraşe au promis că vor participa la Ora Pământului 2009, o mare diferenţă faţă de 2008 când au participat doar 35 de ţări. Scopul acestui an al iniţiatorilor evenimentului Ora Pământului este de a primi 1 miliard de „voturi”, în contextul organizării ediţiei din 2009 a United Nations Climate Change Conference.
Printre participanţii acestui an se numără, pentru prima oară, sediul Naţiunilor Unite din New York


Cu 35 de ţări din jurul lumii participând oficial şi peste 400 de oraşe, Ora Pământului 2008 a fost celebrat pe toate cele 7 continente. Personalităţi importante din jurul lumii şi-au oprit echipamentele electrice neesenţiale pentru Ora Pământului, incluzând Clădirea Empire State (New York), Turnul Sears (Chicago), Podul Golden Gate (San Francisco), Banca America Plaza (Atlanta), Casa Operei din Sydney (Australia), Table MountainWat Arun (Bangkok, Tailanda), Coloseumul (Roma, Italia), Castelul Regal (Stockholm, Suedia), Primăria din Londra (England), Space Needle (Seattle, USA), Turnul CN (Toronto, Canada) şi Mallul SM din Asia şi Centrul Discovery SM (Manila, Filipine) şi Suva (Fiji). (Cape Town, Africa de Sud), Templul Budist
Site-ul oficial al evenimentului, earthhour.org, a avut peste 6,7 milioane de vizitatori unici în săptămâna de dinaintea Orei Pământului. Alte site-uri au luat parte la eveniment, inclusiv Google care şi-a colorat pagina de start în negru în ziua în care a avut loc Ora Pământului.
Conform sondajului online al Zogby International, peste 36 de milioane de oameni au participat la Ora Pământului 2008. Sondajul a arătat şi că conştientizarea problemelor mediului, cum ar fi schimbarea climei, a crescut cu 4 procente, imediat după eveniment.

Celebrări în jurul lumii

  • În Sydney, Australia, sfârşitul Orei Pământului a fost celebrat printr-un spectacol de artificii.[5]
  • Palatele regale din Danemarca, Amalienborg şi Gråsten, s-au întunecat la porunca reginei Margaret a II-a a Danemarcei.
  • Nelly Furtado a susţinut un concert gratuit la Nathan Philips Square în Downtown Toronto pentru a celebra Ora Pământului.
  • În Toronto, Ontario, echipa universităţii York, Environmental Outreach Team, a susţinut o oră de informare asupra Orei Pământului, iar Obersvatorul universităţii a oferit o sesiune publică pentru iubitorii cerului.
  • Activităţi nemaipomenite au fost ţinute în Centrul Ştiinţific din Ontario şi Observatorul David Dunlap de pe Dealul Richmond din Ontario.
  • În Irlanda, astronomii au pus câteva telescoape puternice în Parcul Phoenix din Dublin pentru a permite oamenilor să vadă cerul nopţii, care în mod normal era poluat de puterniciile becuri ale oraşului.
  • În Tel Aviv, Israel, un concert gratuit susţinut de Knesiyat Hasekhel as fost ţinut la Rabin Square. Energia necesară a fost generată de un grup de ciclişti cu biciclete speciale. Restul energiei a fost asigurat de nişte generatoare ce rulau pe bază de ulei provenit din chiftele.
  • În Atlanta, şeful executiv al WWF US, Carter Roberts şi primatul Atlantei, Shirley Franklin au închis un întrerupător gigant, live la TV, pentru a da startul valului de lumini, care se închideau, din jurul oraşului.
  • În San Francisco, primarul Gavin Newsom, împreună cu medaliatul cu Aur la skate-boarding Brian Boitano, toboşarul Mickey Hart şi alte personalităţi s-au adunat pentru a vedea luminile stingându-se, ascultând muzica lui Jason Damato
  • În Kuala Lumpur, Malaezia, luminile celor mai înalte turnuri gemene, Petronas Twin Towers au fost stinse.
  • În Egipt, luminile de pe Sfinx şi Marile Piramide ale lui Giza au fost stinse la 8:30 pm. Prima doamnă a Egiptului, Suzanne Mubarak, a susţinut chemarea Orei Pământului pentru a acţiona împotriva schimbărilor climatice
  • Google

    O captură a paginii web Google, „întunecată” de pe 29 martie 2008.
    Ora Pământului a avut publicitate gratuită din partea corporaţiei Google. De la 12:00 a.m., pe 29 martie 2008 până la sfârşitul Orei Pământului, pagina Google, în Statele Unite, Columbia, Canada, Danemarca, Irlanda şi Anglia a avut fundalul negru. Textul afişat era: „We've turned the lights out. Now it's your turn - Earth Hour.” („Noi am închis luminile. Acum e rândul tău - Ora Pământului.”) Totuşi, Google a spus că în 2009 ei nu vor schimba fundalul în negru datorită confuziei cauzată multor utilizatori.[14] O greşeală frecventă este ideea că a avea un fundal negru reduce consumul curentului pentru monitoare; monitoarele LCD folosesc aceeaşi cantitate de energie orice culori ar arăta. Acesta nu este cazul monitoarelor organice cu LEDuri, dar ele nu sunt foarte răspândite.

    Sursa: Wikipedia Romania
     

miercuri, 9 martie 2011

Beyond the Hour

                          Beyond the Hour


La cea de-a cincea ediție, Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din istorie, intră într-o etapă nouă: Beyond the Hour! În 2011, Earth Hour înseamnă mai mult decât o oră pentru planetă și mai mult decât simplul stins al luminii!

Evoluția extrem de rapidă a campaniei Earth Hour, de la un oraș -Sidney- la 4500 de orașe din 128 de țări, în numai 4 ani de zile, a dovedit că există sute de milioane de oameni care își doresc să se implice mai mult în rezolvarea problemelor de mediu actuale.

Astfel a aparut noutatea ediției de anul acesta o constituie platforma specială 60+, care permite susținătorilor Earth Hour să împărtășească idei, povești sau planuri despre cum aleg să își reducă impactul negativ asupra planetei. Platforma, accesibilă la http://www.beyondthehour.org/, s-a născut în urma evoluției campaniei Earth Hour, reflectată și de sute de povești pe care oameni de rând, instituții sau mari companii le-au împărtășit încă din 2007, când a avut loc prima ediție.

Până pe 26 martie, platforma Beyond the Hour, accesibilă și de pe www.earth-hour.ro, site-ul campaniei din România, va centraliza toate aceste povești și acțiuni, care pot fi consultate de către publicul larg.

Tot pe pagina http://www.earth-hour.ro/, susținătorii Earth Hour își pot înscrie participarea la eveniment, pot accesa ghiduri speciale, cu idei de acțiuni și evenimente specifice, pot descărca materiale de promovare și pot fi la curent cu ultimele noutăți legate de Earth Hour în România și în întreaga lume.
Și în 2011, Earth Hour se va bucura de sprijinul lui Zoli Toth, Ambasadorul Earth Hour în România.

Parteneri în campania Earth Hour România 2011 sunt: Ogilvy&Mather România, Elevate, Star Management, Organizația Națională Cercetașii României, Let`s Bike it, Mai Mult Verde, Green Revolution, Drumul Bicicletei, Ciclopromenada Nocturnă, Bate Șaua, Velo Bello, Bike Walk.

Parteneri media : Europa FM, UTV, Zile și Nopți, Trilulilu, Ziare.com, Bio Planet, Good Food, CSR România, Photo Magazine, Connect.

SURSA: http://www.romania.panda.org/

vineri, 4 martie 2011

spoturile oficiale video ale campaniei Earth Hour 2011

Va dorim vizionare placuta!


Clip video oficial scurt (30 secunde) pentru 2011





clip video oficial lung ( 3minute) pentru 2011





clip comercial 2011 (TVC version - 30  secunde)






clip oficial video povestea Earth Hour




Va multumim frumos pentru vizionare!






Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din istorie

Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice?
Replica a venit de la WWF Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. Ora Pământului.




De la prima ediție din 2007, când 2 milioane de case şi sedii de companii din Sydney au stins luminile timp de o oră, Earth Hour a evoluat și a devenit cea mai mare mișcare de mediu din istorie, implicând sute de milioane de oameni de pe toate continentele.

In 2008, 50 de milioane de oameni au ales sa celebreze Earth Hour. Constructii emblematice precum Golden Gate Bridge din San Francisco, Colosseum-ul din Roma sau panoul Coca-Cola din Times Square au ramas in intuneric. Celebritati din lumea filmului, a muzicii si a artei s-au alaturat initiativei WWF.

In 2009, aproape un miliard de oameni din peste 4100 de orase de pe mapamond au stins lumina pentru a trimite liderilor lumii un mesaj puternic despre nevoia de actiune impotriva schimbarilor climatice. Campania Earth Hour 2009 a devenit, astfel, cea mai mare actiune de mediu din toate timpurile.
Earth Hour in Romania

In 2009 Romania a participat pentru prima oara la campania globala in calitate de tara oficiala Earth Hour, la iniþiativa WWF, organizatia care coordoneaza de 4 ani campania globala.
Pe 28 martie, intre 20:30 si 21:30, 2 milioane de romani au stins luminile in casele lor, conform datelor furnizate de Dispeceratul Energetic National. In total, 15 orase au sustinut si au promovat campania, in calitate de Orase Oficiale Earth Hour.

La Bucuresti au stins luminile:  Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Teatrul National Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Muzeul National de Arta, Opera Romana, Hotelul Intercontinental si Magazinul Cocor. In Piata Constitutiei, sute de sustinatori si voluntari WWF au format, cu lumanari, numarul 60, simbolul evenimentului. Trupa Sistem a sustinut un concert 100% unplugged, iar Astroclubul  Bucuresti le-a aratat bucurestenilor corpuri ceresti a caror vizibilitate este foarte redusa de obicei din cauza poluarii luminoase din Capitala.
Evenimente similare s-au organizat si in celelalte orase partenere in campanie.

Peste 30 de companii au contribuit la succesul campaniei, comunicand mesajul Earth Hour catre angajatii si clientii lor si intrerupand iluminatul la sediile din Bucuresti si din tara.

In luna septembrie 2009 campania Earth Hour Romania a primit distinctia Golden Award for Excellence, in cadrul PR Award.




Earth Hour 2010 a fost cea mai mare acțiune de mediu voluntară din toate timpurile. Pe 27 martie 2010, la 20:30 ora locală, luminile s-au stins în 4500 de orașe din 128 de țări.

În 2010, România s-a angajat mai mult decât oricând în campania globală, dovadă fiind miile de mesaje primite pe site-ul http://www.earth-hour.ro/
și prin rețelele sociale, participarea a 37 de orașe și a zeci de companii, dar și acoperirea media a evenimentelor. Cele 37 de orase care au participat la Earth Hour in anul 2010, in ordine alfabetica sunt: Bucuresti, Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Bacau, Baia Mare, Baile Tusnad, Bistrita, Botosani, Braila, Brasov, Buftea, Calafat, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Focsani, Giurgiu, Horezu, Iasi, Miercurea Ciuc, Mizil, Panciu, Piatra Neamt, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Resita, Rosiorii de Vede, Satu Mare, Targoviste, Timisoara, Tulcea, Turda, Vatra Dornei, Vaslui si Zalau.




În 2011, WWF, alături de partenerii și susținătorii din România, va da din nou tonul stingerii luminilor în zeci de orașe, clădiri proeminente și instituții, invitând oamenii din toată țara să repete gestul în casele lor. Campania se va bucura, în continuare, de sprijinul lui Zoli Toth, ambasadorul Earth Hour în România.

Datorită sutelor de povești ale oamenilor care, din 2007 și până acum, s-au arătat pregătiți să își reducă impactul negativ asupra planetei în viața de zi cu zi, nu doar de Ora Pământului, campania Earth Hour 2011 se va dedica tocmai acestor povești, fie că ele vor veni din partea companiilor, a autorităților sau a oamenilor obișnuiți.

„Evoluția atât de rapidă a campaniei în doar patru ani de zile a arătat că există sute de milioane de oameni care își doresc să facă mai mult pentru planetă”, a declarat Andy Ridley, co-fondatorul și directorul executiv Earth Hour International.

„Fie că vorbim de copii care transformă o sală de clasă sau de un președinte care schimbă o țară întreagă, oameni, organizații și guverne din întreaga lume sunt invitați să stingă luminile de Earth Hour și să se angajeze în acțiuni de mediu ce depășesc limitele temporale ale Orei Pământului”, a adăugat Andy Ridley.

Platforma de comunicare a campaniei din România, http://www.earth-hour.ro/, a pus la dispoziție din luna februarie, idei de acțiuni și evenimente, materiale de promovare, dar și posibilitatea de a sprijini în mod direct Earth Hour și WWF în România.


SURSA: http://romania.panda.org/

miercuri, 2 martie 2011

Rosiorii de Vede intentioneaza dezvoltarea unui parc energetic cu panouri fotovoltaice pe o suprafata de circa 100 de hectare

Avind in vedere ca zona in care se afla este binecuvintata din puct de vedere al expunerii solare, circa 300 de zile pe an, Rosiorii de Vede a devenit atractiv din acest punct de vedere. Mai multe companii straine si-au exprimat deja dorinta de a construi aici parcuri energetice bazate pe panouri fotovoltaice dar si pe cogenerare folosind biomasa din agricultura. Primaria Rosiorii de Vede sprijina aceasta initiativa si incearca gasirea unor solutii pentru a pune la dispozitie investitorilor suprafetele de teren solicitate. Pina in acest moment se contureaza un parc energetic intins pe circa 100 de hectare. De mentionat este faptul ca si Primaria Rosiorii de Vede are depus un proiect de producere al energiei folosind panourile fotovoltaice, proiect ce se afla la acest monent in faza de evaluare la Ministerul Economiei. Daca acest proiect va fi declarat cistigator Primaria si toate institutiile subordonate (gradinitele, scolile, liceele, spitalele, sistemul de iluminat stradal, societatile comerciale Urbis Serv-Construct si Terma-Confort), vor  primi energie gratuita produsa in regie proprie facinduse o economie lunara de citeva miliarde de lei vechi.

Iluminat ecologic stradal de tip LED la Rosiorii de Vede

Rosiorii de Vede a fost printre primele orase din tara care au testat si montat corpuri de iluminat stradal ecologice bazate pe tehnologia LED. In vara anului 2009 impreuna cu un producator german care a dezvoltat mai multe modele de lampi si becuri pe baza de diode LED am refacut iluminatul pe strada Dunarii de la intersectia cu strada M.Bravu pina la intersectia cu strada Marasesti. Aceste noi lampi ofera un iluminat de o calitate mult mai buna cu un consum extrem de scazut si in plus au o garantie de 30 de ani de functionare, o rezistenta destul de mare la socuri, lovituri, vandalizare si intemperii, practic sunt indestructibile. Dupa mai bine de un an si jumatate de functionare acestea si-au dovedit eficienta. Pe viitor speram sa gasim resursele financiare sau sursele de finantare in vederea implementarii acestui tip de iluminat

Stinge lumina! Lasa pamantul sa respire!




Incearca zilnic sa nu faci risipa de energie sau de alte resurse, nu doar o ora pe an!